Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

Almanya Düsseldorf Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı

Düsseldorf, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkentidir. Ayrıca Düsseldorf Vilayeti´ninde merkezidir. Ren Nehri kıyısında kurulmuş moda ve fuar kentidir. Kuzeyinde Ruhr Bölgesi, güneyinde ise Köln bulunmaktadır. Kente adını Düssel deresi verir. Nüfusu 620.000 civarındadır. Şehir dünyaca ünlü sanayi fuarlarıyla tanınmıştır. Dünya sanayisine yön veren fuarlar düzenlenmekte olup çeşitli sektörlere hizmet etmektedir. Eyaletin en büyük havalimanı Düsseldorf Uluslararası Havalimanı bu kenttedir. İstanbul’dan yaklaşık 3 buçuk saatlik yolculuk ile şehre ulaşılabilmektedir. Şehirde Türk Başkonsolosluğu bulunmaktadır. Personel alımı bu baskonsolosluğa sözleşmeli sekreter kadrosuna alınacaktır. Alım yapılırken giriş sınavı yapılacaktır. Sınav Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacaktır. Bundan dolayı Almanya Düsseldorf iş ilanına başvuru yapacak olan kişiler pasaport, vize ve seyahat işlemleri kendi sorumluluklarında olacaktır. T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğunda münhal bulunan iki adet sözleşmeli sekreterpozisyonuna sınavla personel alınacaktır.

ALMANYA İŞ BAŞVURUSU için ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak (Almanya’da lise düzeyinde mezuniyet için Abitur veya Fachabitur vb. tamamlamış olmak),
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
  • Adli sicili temiz olmak,
  • Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak (Askerlik görevi ertelenmiş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),
  • Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),
  • Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.

II) BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

  • Özgeçmiş (Adayın adresi, telefon numarası ve e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.),
  • Türk pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları (Kariyer Kapısı’na tek bir belge halinde yüklenmesi gerekmektedir.),
  • Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti,
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf,
  • En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti,
  • Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişikleri olmadığına dair belge.

Sözkonusu belgelerden e-Devlet’ten temin edilemeyenlerin aday tarafından Kariyer Kapısı’na yüklenmesi gerekmektedir.

ALMANYA DÜSSELDORF İŞ BAŞVURUSU TARİHİ:

Başvurular 11 Mart 2022 Cuma tarihine kadar e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

Adayların sınava katılabilmeleri için Kariyer Kapısı üzerinden yukarıda belirtilen tarihler arasında yapacakları başvurunun yanı sıra, tüm başvuru belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 18 Mart 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğuna elden veya postayla ulaştırmış olmaları da gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

Adayların başvurularının geçerli sayılabilmesi için, başvuru işlemlerini Kariyer Kapısı üzerinden tamamlamaları ve aynı zamanda tüm başvuru belgelerini eksiksiz şekilde işbu duyuruda belirtilen süreler içinde T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğuna ulaştırmaları gerekmektedir.

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, istihdam edilseler dahi görevlendirmeleri iptal edilecek ve varsa kendilerine ödenmiş olan ücretler yasal faizi ile tazmin edilecektir.

Adaylar, yazılı sınava katılıp katılamayacaklarını Kariyer Kapısı üzerinden teyit edebileceklerdir.

ALMANYA TÜRK İŞÇİ ALIMI SINAV YERİ:

Yazılı Sınav: Willstätterstr. 9, 40549 Düsseldorf, Başkonsolosluk binası

Sözlü ve Uygulamalı Sınav: Willstätterstr. 9, 40549 Düsseldorf, Başkonsolosluk binası

(Yazılı ya da sözlü sınav tarihinde veya sınav yerinde değişiklik yapılması halinde sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca e-posta ile bilgi verilecektir.)

Tel. : +49 (0) 211-454780, +49 (0) 211-4547863

Fax : +49 (0) 211-4547822

E-mail : konsulat.duesseldorf@mfa.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir