Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

Kenya Nairobi Türk Pasaportlu Personel Alımı Duyurusu Yayımlandı

Adını ilk olarak 1999 yılında PKK terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın yakalandığı yer olarak duyuran Kenya’nın başkenti Nairobi, o sıralarda kimse tarafından pek bilinmiyordu. Bu Afrika ülkesi daha sonra ülkemiz ile ilişkilerini geliştirdi ve şu anda oldukça iyi ticaret anlaşmaları yapılmış durumdadır. Başkent Nairobi’de ise Türk büyükelçiliğimiz tarafından temsil edilmektedir. Ülkemiz ile aynı meridyen üzerinde bulunan Nairobi ile saat farkımız bulunmamaktadır. 3 milyondan fazla nüfusa sahip olan şehre ulaşım ise ülkemizden İstanbul’dan direk uçuş ile sağlanabilmektedir. Yolculuk yaklaşık olarak 6 saat 30 dakika sürmektedir.

Personel alımı Nairobi Türk Büyükelçiliği tarafından münhal durumda buluna  sekreter kadrosuna yapılacaktır. Başvuru şartlarına bakmadan önce ülkede Svahili ve İngilizce dillerinin resmi olduğunu belirtmek isteriz. İlanda da İngilizce bilmek zorunluğu bulunduğu belirtilmiştir.

Başvuru şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 15 Eylül 2018 tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Kamu memuru olmada engeli bulunmamak,
  • Adli sicili temiz olmak,
  • Erkeklerin askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • Sağlık durumu işi yapmasına engel olmamak,
  • Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek

Büyükelçilik yabancı dil bilginizi ölçmek için yazlı sınav yapacaktır. Bunu geçenlere genel kültür sözlü sınavı yapılacaktır. Bunda da başarılı olmuş kişilere ise bilgisayar kullanımlarını ölçmek için uygulamalı sınav yapılacaktır. Tüm aşamaları başarı ile tamamlayan kişiler sözleşmeli olarak Nairobi Büyükelçiliğinde istihdam edileceklerdir.

Başvurular “T.C Nairobi Büyükelçiliği, 30 Gigiri Road, P.O.Box 64748, 00620, Nairobi, Kenya” adresine posta yolu ile veya şahsen başvuru yapmalısınız. Başvurunuzu 31 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar yapmalısınız. Başvuru yaparken diploma, Türk pasaportu fotokopisi, kimlik fotokopisi, Özgeçmiş, başvuru dilekçesi ve 2 adet fotoğraf bulundurmalısınız.

Bir önceki yazımız olan Yurtdışı Dil Eğitimi Danışmanlık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir