Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

ABD Miami Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı

Yurtdışında çalışmak isteyen ve yabancı dili olan vatandaşlarımız için Amerika Birleşik Devletlerinde iş imkanı ortaya çıkmıştır. Ülkemizde yaşanan dalgalı döviz kurundan dolayı yurtdışı iş ilanları oldukça sık bir şekilde aranmaktadır. Miami, ABD’nin Florida eyaletinin ikinci büyük kentidir. Turizm en gelişmiş sektördür. Şehirde yaşayanların neredeyse yarısı İspanyolca konuşur fakat ülkenin resmi dili İngilizcedir. İş başvurusu yapacak kişiler İngilizcenin yanında İspanyolca bilmeleri kendilerine artı puan getirecektir. Türk personel alımı Miami’ye yapılacağı için kişilerin başvuruları kabul edilmesi durumunda giriş sınavı için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeleri gerekmektedir. Pandemiden dolayı sıkıntı yaşamamak için adaylar pasaport, vize ve seyahat işlemlerini kendileri halletmek zorundadırlar. Türk personel alımı T.C. Miami Başkonsolosluğunda münhal bulunan 1 (bir) adet sözleşmeli sekreter pozisyonuna yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2.Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak,
3.En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
4.Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

5.Adli sicili temiz olmak,

6.Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak,

7.Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),
8.Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek, (ilave olarak İspanyolca diline de hakim olanların KPDS veya SIELE sonuç belgelerini başvuru evrakına eklemeleri rica olunur)
9.Bilgisayar kullanabilmek.

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

1. Özgeçmiş (CV) (Adayın adres, telefon numarası, e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.).
2. Türk pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfalarını tek bir doküman halinde sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
3. Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti.

4.Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf.

5. Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti. Yurtdışındaki okulların denk bölümlerinden mezun olup, başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için Kariyer Kapısına yapılan başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” bölümünde “Denklik Gösterir Belge” alanına denklik belgesini mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.

6. Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge

Sözkonusu belgelerden E-devlet sisteminden otomatik olarak çıkmayanların aday tarafından sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Adayların tüm başvuru belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 29 Kasım 2021 mesai bitimine kadar Miami Başkonsolosluğu’nda (80 SW 8th St. Suite 2700 Miami FL, 33130 ABD) olacak şekilde iletmeleri gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

SINAV:
Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

a) Yazılı Yeterlilik Sınavı: Yazılı eleme sınavı 6 Aralık 2021, Pazartesi günü saat 10:00’de T.C. Miami Başkonsolosluğu’nda yapılacaktır. Adaylar başvuru değerlendirilmesine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir

Sınav konuları:
Türkçe’den İngilizce’ye çeviri (1 saat)
İngilizce’den Türkçe’ye çeviri (1 saat)
Türkçe Kompozisyon (1 saat)
Matematik (1 Saat)

b) Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı:
Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 13 Aralık 2021, Pazartesi günü saat 10:00’da Başkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

Sözlü Sınav Konuları :
Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi.

Uygulamalı Sınav Konuları :
(Bilgisayarda) Daktilo sınavı

BAŞVURU TARİHİ:

Başvurular 22 Kasım Pazartesi 2021 TSİ 23:59 tarihine kadar e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden alınacaktır.

SINAV YERİ:

Yazılı Sınav: T.C. Miami Başkonsolosluğu,

80 SW 8th St. Suite 2700 Miami FL, 33130 Amerika Birleşik Devletleri

Sözlü ve Uygulamalı Sınav: T.C. Miami Başkonsolosluğu,

80 SW 8th St. Suite 2700 Miami FL, 33130 Amerika Birleşik Devletleri

Tel : + 1 (786) 655 03 15

Faks : + 1 (786) 310 75 84

E-mail: consulate.miami@mfa.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir