Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

ABD Teksas Houston Başkonsolosluğu Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinin en büyük şehri olan ve ABD’nin de dördüncü büyük şehri konumunda olan Houston şehrinde çalışmak üzere Türk uyruklu personel alımı yapılacaktır. Adaylar en az lise mezunu olmalı, 41 yaşından gün almamış olmalı ve çok iyi derecede İngilizce bilmelidir. Adaylara yabancı dil bilgileri için yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır. Bunun için başvuruları kabul edilen adaylar giriş sınavı uygulanacaktır. Sınav, Houston / Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır. T.C. Houston Başkonsolosluğunda münhal bulunan bir sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.

ABD İŞ BAŞVURUSU İÇİN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

1. Özgeçmiş (CV) (Adayın adresi, telefon numarası ve e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.),

2. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları (Kariyer Kapısı Platformu’na tek bir belge halinde yüklenmesi gerekmektedir.),

3. Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti,

4. En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti,

5. Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

6. Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf.

Sözkonusu belgelerden e-Devlet sisteminden temin edilemeyenlerin aday tarafından Kariyer Kapısı Platformu’na yüklenmesi gerekmektedir.

BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ADAYLARA UYGULANACAK SINAV:

Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

a) Yazılı Yeterlilik Sınavı:

Yazılı eleme sınavı 14 Nisan 2022, Perşembegünü saat 10:00’da, T.C. Houston Başkonsolosluğumuzun “1990 Post Oak Blvd., Suite 1300, Houston, TX 77056” adresinde bulunan hizmet binasında yapılacaktır.

Yazılı Sınav Konuları:

Türkçeden İngilizceye çeviri (1 saat)

İngilizceden Türkçeye çeviri (1 saat)

Türkçe kompozisyon (1 saat)

Matematik (1 saat)

b) Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı

Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 21 Nisan 2022, Perşembe günü saat 10:00’daBaşkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

Sözlü Sınav Konuları: Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi.

Uygulamalı Sınav Konuları: Daktilo (Bilgisayar) sınavı

ABD İŞ BAŞVURUSU TARİHİ:

Başvurular 31 Mart 2022, Perşembe TSİ 23:59 tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

Adayların sınava katılabilmeleri için Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yukarıda belirtilen tarihler arasında yapacakları başvurunun yanı sıra, tüm başvuru belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 31 Mart 2022, Perşembe günü mesai bitimine kadar T.C. Houston Başkonsolosluğuna elden veya postayla ulaştırmış olmaları da gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

Adayların başvurularının geçerli sayılabilmesi için, başvuru işlemlerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden tamamlamaları ve aynı zamanda tüm başvuru belgelerini eksiksiz şekilde işbu duyuruda belirtilen süreler içinde T.C. Houston Başkonsolosluğuna ulaştırmaları gerekmektedir.

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, istihdam edilseler dahi görevlendirmeleri iptal edilecek ve varsa kendilerine ödenmiş olan ücretler yasal faizi ile tazmin edilecektir.

Adaylar, yazılı sınava katılıp katılamayacaklarını Kariyer Kapısı Platformu üzerinden teyit edebileceklerdir.

V) SINAV YERİ:

Yazılı Sınav: T.C. Houston Başkonsolosluk binası

Sözlü ve Uygulamalı Sınav: T.C. Houston Başkonsolosluk binası

(Yazılı ya da sözlü sınav tarihinde veya sınav yerinde değişiklik yapılması halinde sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca e-posta ile bilgi verilecektir.)

Tel : +1 (832) 774-1861 veya +1 (832) 997-9127

E-mail : houstonbk@mfa.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir