Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

Almanya Frankfurt Türk işçi alımı iş başvurusu şartları

Almanya iş ilanlarından Mainz Türk işçi alımı ilanını bir önceki yazımızda sizlerle paylaştık. Şimdiki yazımızda ise sizlere Almanya’nın Frankfurt şehrindeki iş ilanından bahsedeceğiz. 41 yaşından gün almamış , çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilen, bilgisayar kullanabilen, adli sicili temiz, en az lise mezunu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler iş ilanına başvuru yapabilirler. Almanya Frankfurt’a yaklaşık 5 saatlik uçak yolculuğu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Frankfurt’ta çalışma imkanları oldukça iyidir. Türklerin çoğunlukta olduğu şehirlerden biridir. İş ilanına başvuru yapacaklar şehirde bulunan Türk başkonsolosluğunda görevlendirileceklerdir .Bu kapsamda 2 kişi sözleşmeli sekreter olarak istihdam edilecektir. Başvuru şartlarını taşıyan ve başvuruları kabul edilen kişiler Frankfurt’ta giriş sınavına girecekler. Bu sınav için adaylar pasaport, vize ve seyahat işlemlerini kendileri ayarlamak zorundadır.

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

1. Özgeçmiş (CV) (Adayın adresi, telefon numarası ve e-posta adresine de özgeçmişte yer verilmelidir.)
2. Türk pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfalarını tek bir doküman halinde sisteme yüklemeleri gerekmektedir. (Kariyer Kapısı üzerinden)
3. Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti.
4. Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf.
5. Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti. (Yurt dışındaki okulların denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için Kariyer Kapısı üzerinden yapılan başvuru sırasında “Diğer Belgeleriniz” bölümünden “Denklik Gösterir Belge” alanına Eğitim Ataşeliklerinden alınan denklik belgelerini mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.)
6. Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişikleri olmadığına dair belge.

Sözkonusu belgelerden e-Devlet sisteminden otomatik olarak çıkmayanların aday tarafından sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Sınava katılabilmek için adayların tüm başvuru belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 28 Ocak 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar T.C. Frankfurt Başkonsolosluğuna şahsen (hafta içi her gün 09:00-16:00 saatleri arasında) veya postayla iletmeleri gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan başkonsolosluk sorumlu değildir.

Adaylar, başvurularının değerlendirilmesine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

SINAV:
Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

a) Yazılı Yeterlilik Sınavı:
Yazılı eleme sınavı 6 Şubat 2022 Pazar günü saat 10:00’da, Başkonsolosluğumuz Türk Kültür Merkezinde (Höhen Str. 44-48, 60385 Frankfurt a.M.) yapılacaktır.

Yazılı Sınav Konuları:
Türkçeden Almancaya çeviri (1 saat)
Almancadan Türkçeye çeviri (1 saat)
Türkçe kompozisyon (1 saat)
Matematik (1 saat)

b) Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı:

Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 20 Şubat 2022 Pazar günü saat 14:00’daBaşkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

Sözlü Sınav Konuları: Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi.

Uygulamalı Sınav Konuları: Bilgisayarda yazı sınavı

BAŞVURU TARİHİ:
Başvurular  22 Ocak 2022 Cumartesi TSİ 23:59 tarihine kadar e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

SINAV YERİ:

Yazılı Sınav: T.C. Frankfurt BaşkonsolosluğuTürk Kültür Merkezi, Höhen Str. 44-48, 60385 Frankfurt a.M.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav: T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Kennedyallee 115-117, 60596 Frankfurt a.M.

Tel : +49-(069) 713 773

Fax : +49-(069) 713 77 485

E-mail: konsulat.frankfurt@mfa.gov.tr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir