Geçmişten günümüzü yurtdışında çalışmak için en çok tercih edilen meslek gruplarından birisi hemşirelik olmuştur. Bunun ilk akla gelen sebebi maddi koşullar ne yazık ki… Çünkü hemşirelik, oldukça büyük bir saygı hak eden bir meslektir. Günde pek çok hasta ile ilgilenmek ve bu işi bir görev olarak değil de soğukkanlılık ile başarabilmek ise her yiğidin harcı olamaz.
Hem Avrupa standartlarında verilmiş olan eğitim hem de mesleğe duyulan saygının önemi niteliği ile yurtdışında çalışmak hep daha ön planda tutulmaktadır. Hemşirelerin, almış oldukları yıllık ücretler ortalama bir değerde gibi olmadığından buna yönelik tercihler de çok sık yapılmaktadır diyebiliriz.
Yurtdışında Hemşire Olmak
Yurtdışında hemşire olmak, büyük bir sorumluluk ve bir disiplin gerektirmektedir. Türkiye’deki almış olunan tıbbi diploma ne yazık ki yurtdışı standartları çerçevesinde herhangi bir niteliği bulunmamaktadır. Ayrı bir sınav ve pek çok teferruat ile bu mesleği yapabiliyorsunuz ancak.
Teorik ve pratik bir alan çalışması ile bireyin başvurusu alınmaktadır. Yurtdışında hemşire olmak için gerekli şartlar ise şu şekildedir: ilk olarak hemşirelik bölümü mezunu olmak ve gerekli sınavlardan geçerli şartları uygulamak gerekmektedir. Daha sonra pratik sınavlar çerçevesinde değerlendirilip düzey belirleniyor. İngilizce ya da istenen dil hangisi ise o sınav şartlarında değerlendiriliyorsunuz aynı zamanda. Başvuru yapacağınız kurumun gerekli belgelerini sağlamış olmanız gerekmektedir.
Hemşirelik sınavı adı verilen bir sınava tabii tutulup daha sonra uygun şartları sağlayabilirseniz hemşirelik için bir lisans alıyorsunuz ve buna göre başvuruda değerlendirilmeniz gerçekleşiyor. Tabi bir de yurtdışında çalışabilmek için vizenizin olması ve bunun onaylanması gerekiyor. Siz de yurtdışında hemşire olmak için gerekli sınavları uygulayıp en pratik açıdan kendinizi geliştirmelisiniz. Sağlıklı tercihlere…
Lisans mezunu erkek hemşireyim.Yurt dışında iş arıyorum.