GreenCard

Green Card Almanın Yolları

Green Card Almanın Yolları

Amerika vatandaşı olmak ve bu güne kadar hayallerini kurduğunuz ülke gitmenin yolu green card almanın yollarını bilmenizden geçer.

Green Card Almak İçin Yapılması Gerekenler

Green Card başvurusu yapan her ülkenin belirli bir kotası vardır. Bazı ülkeler Green Card başvurusu çok fazla yaptıkları için başvuruların tamamı kabul edilmez. Amerika’ya göç edenlerin az olduğu ülkelerin kotası yüksek tutulduğu gibi göç edenlerin çok olduğu ülkelerin ise başvuruları az tutulmaktadır. Çekiliş ile kazananların başvuru formları gönderilir. Her sene yaklaşık olarak 55 bin kişi Amerika’ya göç etmeleri için Green Card verilmektedir. Amerika vatandaşı olmak için belirli yollardan geçmek gerekir. Green Card başvuru formunu çok dikkatli bir şekilde doldurmanız gerekir. Aksi bir durumda en küçük bir hata sonucunda formunuz kabul edilmez ve çekilişe katılmanız mümkün olmamaktadır. En az lise mezunu olmanız ya da uzmanlık gerektiren bir işte 2 yıldan fazla iş tecrübenizin olması gerekmektedir.

Ayrıca mülakat sırasında Amerika tarihini az da olsa bilmeniz gerekir. Amerika vatandaşı olmak için İngilizce bilmeniz şarttır. Doldurduğunuz form içinde verdiğiniz bilgiler de ve aranan tüm şartlar doğrultusunda bir problem yoksa çekilişi kazanan kişilere bir zarf gelir. Bu zarf içinde mülakata davet ve gerekli olan belgelerin isimleri yazılıdır. Mülakatı da sorunsuz bir şekilde geçerseniz kazandığınız tarihten itibaren en az 6 ay içinde Amerika’ya gitmeniz için gerekli olan vize hazırlanır ve size verilir. Vize verildikten sonra 6 ay içinde Amerika’ya giriş yapılmamış ise vizeniz iptal edilir ve dolayısıyla Green Card alma hakkınız elinizden alınmış olur. Alınmış olan vize ile pasaportunuza göçmen olduğunuza dair geçici olan bir damga vurulacak ve artık Amerika vatandaşı olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir