Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

Londra Türk işçi alımı iş başvurusu detayları

İngiltere iş ilanları araştıran vatandaşlarımız için İngiltere’nin başkenti Londra’da çalışmak üzere Türk pasaportu sahibi personel alımı yapacağını duyurdu. Yurtdışı Türk personel alımı için yayımlanan şartlar arasında İngilizce bilmek ve 41 yaşından gün almamış olmak şartları bulunmaktadır. Yurtdışı personel alımı Londra Başkonsolosluğunda münhal bulunan bir sözleşmeli sekreterpozisyonuna sınavla yapılacaktır. Sınav, Londra / İngiltere’de düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
  • Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak (Askerlik görevi ertelenmiş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),
  • Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),
  • Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek.

İNGİLTERE İŞ BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER:

  1. Özgeçmiş,
  2. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları (Kariyer Kapısı Platformu’na tek bir belge halinde yüklenmesi gerekmektedir.),
  3. Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti,
  4. En son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti,
  5. Erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,
  6. Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf.

Sözkonusu belgelerden e-Devlet sisteminden temin edilemeyenlerin aday tarafından Kariyer Kapısı Platformu’na yüklenmesi gerekmektedir.

YURTDIŞI PERSONEL ALIMI SINAVI HAKKINDA BİLGİLER

Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

a) Yazılı Yeterlilik Sınavı:

Yazılı eleme sınavı 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 10:00-12:00 ve 14:00-16:00 saatleri arasında “Yunus Emre Enstitüsü – 10 Maple Street, W1T 5HA, Londra” adresinde yapılacaktır.

Yazılı Sınav Konuları:

Türkçeden İngilizceye çeviri (1 saat)

İngilizceden Türkçeye çeviri (1 saat)

Türkçe kompozisyon (1 saat)

Matematik (1 saat)

B) Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı

Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 31 Mayıs 2022 Salı günü saat 13:00’da “Rutland Lodge, Rutland Gardens, SW7 1BW, Londra” adresindeki Başkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

Sözlü Sınav Konuları: Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi.

Uygulamalı Sınav Konuları: Bilgisayarda yazı sınavı

LONDRA İŞ BAŞVURUSU TARİHİ:

Başvurular 9 Mayıs 2022 Pazartesi tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

Adayların sınava katılabilmeleri için Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yukarıda belirtilen tarihler arasında yapacakları başvurunun yanı sıra, tüm başvuru belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar T.C. Londra Başkonsolosluğuna elden veya postayla ulaştırmış olmaları da gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

Adayların başvurularının geçerli sayılabilmesi için, başvuru işlemlerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden tamamlamaları ve aynı zamanda tüm başvuru belgelerini eksiksiz şekilde işbu duyuruda belirtilen süreler içinde T.C. Londra Başkonsolosluğuna ulaştırmaları gerekmektedir.

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, istihdam edilseler dahi görevlendirmeleri iptal edilecek ve varsa kendilerine ödenmiş olan ücretler yasal faizi ile tazmin edilecektir.

Adaylar, yazılı sınava katılıp katılamayacaklarını Kariyer Kapısı Platformu üzerinden teyit edebileceklerdir.

SINAV YERİ:

Yazılı Sınav: Yunus Emre Enstitüsü

10 Maple Street, W1T 5HA, Londra

Sözlü ve Uygulamalı Sınav: T.C. Londra Başkonsolosluğu binası

Rutland Lodge, Rutland Gardens, SW7 1BW

(Yazılı ya da sözlü sınav tarihinde veya sınav yerinde değişiklik yapılması halinde sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca e-posta ile bilgi verilecektir.)

Tel: 00 44 20 7591 69 00

Faks: 00 44 20 7591 69 11

E-mail: consulate.london@mfa.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir