Avustralya’da çalışmak isteyen ve üniversiteden mezun veya şu anda üniersite okuyan öğrencilerin alabileceği “çalışma ve tatil vizesi” hakkında bilgilendirme yapacağız. Bu bilgiler dışişleri bakanlığı sitesindeki içerikler derlenerek hazırlanmıştır. Bundan dolayı vereceğimiz bilgiler bakanlıktan alındığı için yanlış olacağını sanmamaktayız. Şimdi sizlere “work and holiday visa” hakkında bilgi vermeye başlayalım.
Çalışma ve Tatil Vizesi (Work and Holiday Visa) Nedir?
8 Aralık 2005 tarihli “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avustralya Hükümeti Arasında Çalışma ve Tatil Vizesi Mutabakat Muhtırası” çerçevesinde, her yıl belirli kriterleri sağlayan üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi toplamda 100 kişi Avustralya’ya “Çalışma ve Tatil (Work and Holiday) vizesi alarak gitmektedir.
-Avustralya Çalışma ve Tatil Vizesi Programına katılmak isteyen üniversite mezunu 18-30 yaş arası vatandaşlarımızın, ön değerlendirme için, örneği aşağıda sunulan dilekçeyi ek kısmındaki belgeleri tamamlayarak eksiksiz bir şekilde posta yoluyla Bakanlığımıza iletmeleri gerekmektedir.
Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
Vize Programına katılacak vatandaşlarımızın başvuruları Bakanlığımız tarafından 1-15 Temmuz 2019 tarihleri arasında kabul edilecektir. 1 Temmuz 2019 tarihinden önce ve 15 Temmuz 2019 tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan hiçbir başvuru işleme alınmayacaktır.
Dilekçe ekinde belirtilen evrak başvurunun geçerli sayılması için yeterlidir, talep edilmeyen evrakın iletilmesi başvuru için ek bir avantaj sağlamamaktadır.
Bakanlığımız tarafından yapılacak ön değerlendirme sonucu kotaya dahil olması uygun bulunan başvuru sahiplerine e-posta yoluyla bir mektup iletilecektir. Bu çerçevede başvuru sahiplerinin e-posta adreslerini bildirmeleri zorunluluk arzetmektedir.
Başvurular nasıl yapılacaktır?
Sözkonusu mektubu alan vatandaşlarımızın link üzerinden Avustralya Büyükelçiliği’ne başvurularını online olarak tamamlamaları gerekmektedir. Gönderilen mektupların online başvuru yapılırken sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Sisteme yüklenmeyen başvurular geçersiz sayılacaktır. Anılan Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru için gerekli şartlar konusunda internet adresi ziyaret edilebilir.
Ön değerlendirme sonucunda kota dışı kalan başvuruların bir kısmı, kotada yeniden boşluk oluşması halinde işleme alınmak üzere yedek listede bekletilecektir.
-Yükseköğrenimine devam eden öğrencilerin ise evrakını üniversite rektörlükleri üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) göndererek başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu işlem, öğrencilerin gerekli tüm evrakı eğitim almakta oldukları üniversitenin rektörlüğünün bir üst yazısıyla YÖK’e başvurması şeklinde gerçekleşmektedir. Başvuruları öğrenciler adına eğitim aldıkları üniversitelerin rektörlükleri yapmaktadır. Öğrencilerin doğrudan ya da özel eğitim ve danışmanlık şirketleri aracılığıyla yaptıkları başvurular ise işleme alınmamaktadır.
Avurtralya’da çalışmak istiyorum. Elim her işe yatkındır.
elektrik ustasiyom
Yurt dışında çalışmak istiyorum mesleğim inşaat ustası yaşım 37 hiç bir engelim yoktur.