Dışişleri Bakanlığı memur alımı

Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Alımı Giriş Sınavı Duyurusu Yayımlandı

Kamu sektöründe memur olarak çalışmak isteyen kişiler için dışişleri bakanlığı memur alımı ilanı yayınlamıştır. Haberimizin başlığında belirttiğimiz gibi hukuk müşaviri alımı yapılacağı belirtilmiştir. Alım giriş sınavı ile yapılacaktır. Giriş sınavı neticesinde 5 kişi aday hukuk müşaviri olarak istihdam edilecektir. Giriş sınavında adaylar yazılı ve sözlü aşamalardan oluşan sınavdan sorumlu olacaklardır. Giriş sınavının yazılı aşaması 13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır. Bu yazılı aşamasını geçen kişiler sözlü sınava alınacaklardır.

Başvuru Şartları Neler?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan devlet memuru olma şartlarını taşımak,
  • Hukuk fakültesi mezunu olmak,
  • Yabancı dil sınavından İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az 80 puan ve üzeri puana sahip olmak,
  • Başvuru yapan adaylar YDS veya e-YDS sınav puanlarına göre sıralandıktan sonra ilk 100 kişi giriş sınavına alınacaktır.

Giriş sınavı başvuruları 13 Mart 2019 tarihinde başlayacaktır. Son başvuru tarihi olarak da 28 Mart 2019 olarak belirtilmiştir. Sınav başvuruları bakanlığın internet sitesi üzerinden açmış olduğu “https://sinav.mfa.gov.tr/” adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru formunu doldururken sistem sizden TC kimlik numarası, dil sınavı sonuç belgesi, diploma, fotoğraf (erkekler için sakalsız ve kravatlı), varsa lisansüstü eğitim diplomanızı da isteyecektir.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan bu ilan hakkında güncel duyurulara ve bilgilere bakanlığı internet sitesi üzerinden ulaşmanız gerekmektedir. Ayrıca “sinav@mfa.gov.tr” adresine mail atabilir ve 0312 292 1000 numaralı telefonu arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir