Konsolosluk Büyükelçilik Personel Alımı

İsviçre Bern’de iş imkanı lise mezunu personel alınacak

İsviçre’nin dördüncü büyük şehri ve ülkenin de facto başkenti olan Bern, Türk işçi alımı yapacaktır. Bern, aynı zamanda Bern Kantonunun başkentidir. Şehirde Almanca konuşulurken Bern Kantonunda Fransızca konuşulmaktadır. Ülkemizden direk olan Bern şehrine ulaşım bulunmamaktadır. Aktarmalı seferler ile ulaşım yapabilirsiniz veya Cenevre, Basel ya da Zürih şehirlerinden birine direk uçuşla gidip buradan otobüs veya trenle şehre ulaşabilirsiniz. İsviçre, ülkemizden bir saat geridedir. Ülkede resmi dil Almancadır fakat dediğimiz gibi Fransızca da konuşulmaktadır. Ülkemizin, İsviçre Bern şehrinde Türk büyükelçiliği bulunmaktadır. Personel alımı Türk büyükelçiliği tarafından yapılacaktır.

Personel Alımı Şartları Neler?

İş ilanında yaş sınırı bulunmaktadır. 41 yaşını geçmemiş kişiler başvuru yapabilecektir. TR vatandaşı olmalı ve Türk pasaportuna sahip olmalıdır. En az lise ve dengi okul mezunu olmalıdır. Eğitimini yurtdışında almış kişiler ülkemizin yurtdışında bulunan eğitim ateşeliklerinden denklik işlemi yaptırmalıdır. Kamu haklarından yoksun olmamalı ve ağır hapis cezası gibi hükmü olmamalı, adli sicili temiz olmalıdır. Sağlık durumu İsviçre’de çalışmak için uygun olmalıdır. Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek, bilgisayar ve daktilo kullanabilmek ve son olarak da erkeklerin askerlik ile ilgisi olmamalıdır.

Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler ilana başvuru yaptıktan sonra kurum o kişilere yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav yapacaktır. Başvurunuzu yaparken aşağıdaki belgeleri kuruma şahsen veya posta yolu ile son başvuru tarihinden önce ulaştırmalısınız.

  • Başvuru dilekçesi,
  • Özgeçmiş (CV),
  • Askerlik durumu belgesi (Erkekler için),
  • 2 adet fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanı noter onaylı fotokopisi,
  • Türk pasaportu noter onaylı fotokopisi ve kullanılmış sayfalarının fotokopileri,
  • Diploma

Başvurular nereye ve ne zamana kadar yapılacaktır?

Başvurularınızı “T.C. Bern Büyükelçiliği Lombachweg 33, 3006 Bern-İsviçre” adresine yapmanız gerekmektedir. Yurtdışında yaşayanlar daha kolay başvurularını yapabileceklerdir. Başvurular 18 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir. Adaylara önce yabancı dil bilgisi için yazılı sınav yapılacaktır.

Bern Türk Büyükelçiliğinden bilgi almak isteyen kişiler +41 31 359 70 70 numaralı telefondan bilgi alabilirler. Ayrıca “botschaft.bern@mfa.gov.tr” adresine mail atarak da bilgi alabilirsiniz.

One thought on “İsviçre Bern’de iş imkanı lise mezunu personel alınacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir