Yurt dışı iş haberleri

Yabancı Firmalar İş İlanları

Yabancı Firmalar İş İlanları

Eğer yurtdışında çalışmak istiyorsanız yabancı firmalar iş ilanları vermektedir. Bu ilanları ayrıntılı bir şekilde inceleyerek sizler de başvurularınızı yapabilirsiniz. Ancak bu başvurularda gerek şartları gerekse de sözleşmeyi iyi bir şekilde okumak gerekmektedir.

Nasıl Başvurabilirim?

Başvuru yapabilmek için öncelikli olarak ilan bulmanız gerekmektedir. Bu ilanlar ise uluslararası çalışan kurumsal firmaların sitelerinde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu firmaları düzenli olarak takip etmeniz gereklidir. Ancak bu firmaların siteleri yabancı dil içeriğe sahip olabilir. Bu durumda yabancı dil bilen birisiyle hareket etmeniz önemli olacaktır veyahut da Google’ın site çevirisini kullanabilirsiniz.

Ancak ilana başvurularda da İngilizce ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu durumda İngilizce olarak hazırlanmış bir CV ile başvuru yapmanız son derece mantıklı olacaktır.

Yurtdışı İş İmkanları

Yurtdışı iş ilanları genellikle inşaat sektörü üzerine olmaktadır. Ayrıca bu şekilde işçi arayan firmalarda da genellikle Türk ortaklıklar bulunmaktadır. Ancak tamamı yabancı polan firmalar da vasıflı veya vasıfsız eleman aramaktadırlar. Garson, aşçı, usta gibi daha birçok iş kolunda eleman arandığını söyleyebiliriz.

Ayrıca bu firmalar kurumsal olmaları nedeniyle de sizlere son derece iyi fırsatlar sunacaklardır. Bunun yanı sıra oralarda kazanmış olduğunuz paralar Türkiye’de yaklaşık olarak 4 katına çıkacağı için son derece avantajlı olacaktır.

Sözleşme ve Çalışma Şartları

Yabancı firmalar ile iş anlaşması yapmadan evvel gideceğiniz ülkenin şartlarını iyi bir şekilde araştırmalısınız. Bu kapsamda o ülkede yer alan temsilciliklerimizi arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra firmanız sizlere kalacak yer verecek mi hangi imkanları sunacak tüm bu imkanları bir arada değerlendirmeniz gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra hukuki bir geçerliliği olan iş sözleşmesini de detaylı bir şekilde okuyup anlayarak imzalamanız sizler için son derece önemli olacaktır. 

One thought on “Yabancı Firmalar İş İlanları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir