Yurt dışı iş haberleri

Suudi Arabistan’da Çalışmak

Suudi Arabistan’da Çalışmak

Konumu ve imkanları nedeniyle oldukça zengin bir ülke olan Suudi Arabistan, imkanları ve gelişmiş sektörleri nedeniyle çok fazla yerli işçiye sahip olmadığından Suudi Arabistan’da çalışmak söz konusu olduğunda oldukça fazla seçeneğe sahip olmanız da mümkün hale gelmiştir. Üstelik kısa sürede çalışıp yapacağınız birikimle ciddi bir kazanç sağlamanız da mümkündür.

Eğer Suudi Arabistan’da çalışmak gibi bir niyetiniz varsa, bahsedilecek hususları göz önüne alarak, sıkıntısız ve rahat bir süreçten geçerek çalışmayı sağlayabilirsiniz.

Suudi Arabistan Çalışma İmkanları

Söz konusu durum Suudi Arabistan’da iş hayatı olduğunda göze çarpan ilk sektör inşaat sektörü olmaktadır. Türk firmalarının ayırt edilebilir bir çoğunlukta olduğu inşaat sektöründe yapacağınız tercih için, Arapça bilmek gibi bir zorunluluğunuz da bulunmamaktadır. Çalışacağınız alandaki projenin işlem süresi boyunca ciddi bir kazanç sağlamanız da mümkündür.

Haftalık çalışma süresinin 48 saat olduğu ülkede, artan çalışma sürenizle birlikte ücretinizin %50 fazlası ödenmektedir. İş ve işçi arasında oluşabilecek sorunlar ise çalışma büroları aracılığıyla çözüme kavuşturulmaktadır.

Çalışma ve Oturum İzni

Elbette söz konusu durum yurtdışında çalışma olduğunda oturma ve çalışma izni de oldukça önemli olmaktadır. Suudi Arabistan’da bu durum dünyanın diğer yerlerine göre farklı prosedürler gerektirmektedir.

İşveren, bünyesinde çalıştıracağı işçinin ülkeye giriş yaptığı ilk 90 gün içerisinde çalışma ve oturma iznini sağlamalıdır ve bu izin süreleri dolduğu müddetçe yeniletilmek zorundadır. Ülkeye giriş ve çıkış vize işlemlerinin yanı sıra oturum ve çalışma izinlerinin gerektirdiği masraflar işverene aittir.  Kefalet sisteminin hüküm sürdüğü ülkede, oturum izni alabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz kefilin Suudi Arabistan vatandaşı olması şartı da bulunmaktadır.

Başta inşaat sektörü olmak üzere Suudi Arabistan çalışma olanakları ile yurtdışında iş hayatına sahip olabilir, kısa sürede yapacağınız kazançla, kendiniz ve aileniz için güzel bir yatırım yapabilirsiniz.

One thought on “Suudi Arabistan’da Çalışmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir