Yurt dışı iş haberleri

Libya’ya gidecekler için dışişleri bakanlığından uyarı yayınlandı

Arfika ülkesi olan Libya’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığının açıklama yapmasına sebep oldu. Özellikle Libya’nın Trablus şehri çevresinde yaşanan çatışmalar oraya hem çalışma hem de seyahat için gitmeyi düşünen vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaktadır. Bakanlık bundan dolayı orya gidecek vatandaşlarımızı uyardı. Orada yaşanan gelişmeleri takip etmeli ve bu durumu göz önüne alarak seyahatlerini yapmalıdır.

Özellikle inşaat sektöründe çalışan veya herhangi bir sebeple orada bulunan vatandaşlarımız tehlike altında olabilirler. Liba’daki işçilerimiz kendilerini güvene almalıdır.

Büyükelçilik ve Başkonsolosluk Görevlerine Devam Ediyor

Libya’da bulunan Trablus büyükelçiliği ve Misurata başkonsolosluğu faaliyetlerine devam etmektedir. Bi sıkıntı olduğununda iki kurumdan birisi ile irtibata geçebilirsiniz.

Libya’da neler yaşanıyor?

Libya’nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, 4 Nisan’da Trablus’u ele geçirmek için saldırı başlattıklarını açıklamıştı.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac da “Başkomutan” sıfatıyla Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdiği talimatta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı hava operasyonları düzenlemekle görevlendirmişti.

Libya’nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter’e bağlı güçler ile UMH birlikleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Yerel medya kaynakları, çatışmaların, Hafter’in dün kontrolü altına aldığı ve 2014’ten bu yana hava trafiğine kapalı tutulan Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde yaşandığını ifade ediyor.

UMH’ye bağlı Yaralı ve Saha Sağlık Birimi Sözcüsü Malik Mersit, özel televizyon kanalı Ahrar’a yaptığı açıklamada, dünkü çatışmalarda 7 kişinin öldüğünü, 55 kişinin yaralandığını söylemişti.

Trablus yakınlarında dün Hafter ile UMH birlikleri arasındaki çatışmalarda UMH’nin bazı bölgelerde kontrolü yeniden sağladığı duyurulmuştu.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu’nun (UNSMIL), Libya’daki anlaşmazlığı çözmek için uluslararası yol haritasının parçası olarak 14-16 Nisan’da ülkenin güneyindeki Gadamis kentinde diyalog konferansı düzenlemesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir